Hold promillenivået lavt med en promillemåler

Alkoholnivået i blodet begynner å stige bare 15 minutter etter at du begynner å drikke. Det betyr at dersom du ikke spiser noe på 90 minutter etter et glass vin eller to, vil det ta enda lengre tid enn vanlig før effektene på kroppens stoffskifte og cellefunksjon – inkludert hjerneaktivitet – når sitt høyeste nivå! Med andre ord: Hvis du ikke sørger for å bli spist mens du drikker fire-kveldsølet, vil promillenivået ta lengre tid å synke. Og det betyr selvfølgelig at det tar litt tid før du kan kjøre hjem. For, som du sikkert vet, ikke kjør bil hvis promillenivået er for høyt. Er du i tvil kan du gjerne bruke en promillemåler for å teste hvor høy eller lav promille du har. Det finnes mange av dem på markedet, og trenger du derfor en promillemåler kan du garantert finne en som matcher dine ønsker og behov. Så kjøp en promille måler i dag og kjør alltid trygt på veiene.

Derfor kan du ikke alltid beregne promillenivået nøyaktig uten en promillemåler

Hvis du vil være sikker på at du kan kjøre hjem og ikke har promillemåler tilgjengelig, kan du med fordel la være å drikke kullsyreholdig drikke. Det betyr at du blant annet må unngå å drikke champagne eller drikke som er blandet med danskvann. Det bør du, for du absorberer alkohol ekstra raskt når du blander det med karbondioksid. Vanligvis vil en voksen mann kunne oppnå en promille på 1,5 hvis han drikker fem ting på tom mage relativt raskt. Drikker han derimot like mye alkohol over en lengre periode og i forbindelse med ett eller flere måltider, vil topppromillen bare komme opp i rundt 0,75. Så det har mye å si om hvordan du drikker varene dine. Enten det er kullsyreholdige varer, om du drikker dem fort eller sakte og om du spiser et måltid sammen med drinkene dine. For å være helt sikker er det derfor alltid lurt å ha en promillemåler ved siden av. Det spiller selvsagt ingen rolle om du er på en større fest og blir hentet av en taxi, men hvis du bare trenger et par drinker og planlegger å kjøre hjem, kan en promillemåler fort bli din beste venn.

Vær på den sikre siden – test deg selv med en promillemåler

Hastigheten alkohol forbrennes i kroppen varierer avhengig av hvor mye man drikker. Gjennomsnittspersonen forbrenner ca. 0-0,12 promille per time, hvor menn typisk forbrenner mer enn kvinner (opptil en maksimal rate på 30%). Men for folk som drikker ofte og mye, vil stoffskiftet ofte gå raskere enn gjennomsnittet. Men når det er sagt, kan man aldri vite sikkert, og hvis uhellet er ute, lyver ikke en promille. Så vær alltid på den sikre siden og test promille med en promillemåler før du setter deg inn i bilen.